joi, 26 iunie 2008

Ce vedem azi la teve

Sunt de 2 zile acasa. Pentru ca aici primesc internet cu portia, am avut timp sa ma mai uit si pe la televizor. La ce am vazut in astea 2 zile am ajuns la concluzia ca ar trebui sa fim recunoscatori ca suntem NUMAI ATAT de retardati. Sunt emisiuni care exista doar pentru a face audienta si atata tot. Sunt filme care sunt reluate si care sunt transmise o data pe luna, numai cu poc, bum, bang, explozii, impuscaturi si dialog zero. Stiri epuizate, stoarse de fiecare picatura de senzational, eventual daca mai e si vreo victima, atunci chiar e mana cereasca. Totul doar pentru audienta. Inca ceva, neaparat daca e vorba de aceiasi stire, trebuie sa fie atatea variante cate sunt jurnalele de stiri care prezinta respectivul eveniment. Nici nu mai stii care varianta e cea mai apropiata de adevar.
Fac aici o paranteza. Luni dupa-amiaza a cazut un acoperis in cartierul Zimbru din Iasi, cartier care de felul lui se afla mai la periferia orasului. Ei bine, televiziunea securistului felix a prezentat stirea ca avand loc "in centrul orasului". Doar pentru audienta sau din comoditate, pentru ca-i era lene lu Gigel de la stiri sa dea un search pe gugãl. [gol Turcia]
Ce sa mai zic de zero tv sau dede tv. Aici nu ai CE sa zici. Aici e spalare de creiere la nivel national.
A venit randul posturilor de muzica. Muzica e mult spus. Pentru ca ce dau aia nu e muzica. Am 3 posturi de muzica + postul ala cu manele (caruia nu-i dau numele ca mi-e scarba) + 2 posturi cu muzica populara, dintre care unul se manelizeaza pe zi ce trece.
Cele 3 posturi "de muzica" transmit aceleasi zgomote pe care le transmiteau si acum 3-4 luni, tot de 5 ori pe ora si pe care le auzi tot de 5 ori pe ora la radio si la diversi oameni pe loudspeaker. Daca apare un zgomot nou atunci e mare noroc pentru ca atunci il poti auzi de 15 ori pe ora. [slava mogului]



Singurul post tv la care ma mai uit e AXN SciFi. Dar vad ca si asta s-a nasparlit pentru ca vad aceleasi episoade pe care le-am vazut si in vacanta de Paste cand am venit acasa.
Inca ceva: de ce in toate filmele sf sunt 100.000 de luminite pe un panou de bord al unei nave spatiale sau sunt fel si fel de elemente care sunt puse acolo doar pentru a umple spatiul si care nu au nici un rol practic? [1-1]
Acu sa revenim la emisiunile mele preferate: alea cu tema sociala. Alea cu jale si dor. Alea la care personajele principale sunt alese din popor. Alea la care prezentatoarele trebuie sa se prefaca ca chiar le pasa (cacofonia e cu intentie). Si care trebuie sa se gandesaca la scumpirile la pantofi pentru a stoarce o lacrima ca sa dea bine la public.
Aaa, am uitat sa zic si de telenovele. Imi plac la nebunie. Mai ales ca avem si din alea autohtone pe toate canalele. Singurul moment din telenovele de care imi aduc aminte cu drag e acela in care si-a aratat Luciu sanii. [zise addi, stergandu-si o balã din coltul gurii]
Iar in curand cred ca voi folosi televizorul doar pentru a ma uita la meciuri care nu au legatura in niciun fel cu fotbalul romanesc si la Teleenciclopedia.

Acestea fiind spuse, imi inchei pledoaria cu deja clasicul "traim in romania" si cu urmatoarea poza:

marți, 24 iunie 2008

Suntem inconjurati

De ce de fiecare data cand merg cu trenul tre sa-mi aduc aminte de tara in care traim? Am mers bine, am mers comod, asta pana in Barlad. Aici a urcat o ceata de cimpanzei jeluiti, imbracati in naic, mancatori de seminte.
Ar trebui sa se interzica prin lege asocierea a mai mult de 2 astfel de indivizi pe kilometrul patrat pentru ca masiva depresiune a IQ-ului, gradul crescut de manelism si concentratia mare de jel ar putea provoca un grav dezechilibru la nivelul continuumului spatiu-timp ce ar putea pune in pericol insasi existenta planetei. (?!)
Vorbind serios acu, oare chiar nu se poate face nimic? Sa excludem pentru moment impuscarea lor. Oare mai pot fi educati?
Sau e ca si partea intunecata a Fortei? O data ce ai dat de gustul ei, nu mai vrei sa te intorci. Daca presupunem ca manelismul, cocalarismul, cretinitatea reprezinta partea intunecata a Fortei, de ce ai vrea sa te intorci la o carte, la o plimbare prin natura, la o muzica buna?
Eu continui sa cred in continuare ca principalul motiv pentru care avem astfel de specimene este lipsa educatiei si lipsa celor 7 ani de acasa. Apoi, o data cu inaintarea in varsta, pe la 12-14 ani incepe sa-si faca simtita prezenta anturajul. Si de aici incepe aventura. Aici dai de partea intunecata a Fortei. Aici se pierd multe suflete.

Oricum ai da-o, oricum ai lua-o, viitorul pare sumbru, cel putin la Romania.

sâmbătă, 21 iunie 2008

Ce-ai face daca ai avea superputeri?

Va propun un joc de imaginatie. Ce ai face daca ai avea superputeri? Si aici ma refer la orice putere, un fel de hibrid intre toti supereroii...Poate parea o idee puerila...Dar daca FIECARE din cititorii acestui articol ar raspunde (si chiar va invit s-o faceti, nu e nevoie sa ai cont pe blogger.com, poate oricine sa scrie), sunt sigur ca am scoate la iveala perversitatea romanului. Si sa spuneti si ce puteri v-ar placea sa aveti, eventual si un nume de scena...Sa inceapa distractia!!!

vineri, 20 iunie 2008

Vreau inapoi in Evul Mediu

Fratilor, nu se mai poate...Am vazut in seara asta la stiri noutati despre fetita de 11 ani din Neamt gravida dupa ce a abuzat sexual de ea unchiul sau, de 19 ani...Ce se intampla? Nu mai sunt atractive babele, in ochii violatorilor? Au trecut pe fetite, ca sa se poata lauda peste 10 ani ca "ba, o vezi pe asta? am fu***-o"? Si cica i-a zis sa nu spuna la nimeni...Cat de prost tre sa fii ca, dupa ce ejaculezi ca porcu', fara pic de autocontrol, in vaginul fetei, sa crezi ca "poate nu-si da nimeni seama si daca nici ea nu spune, am scapat". Acu' fetita nu poate face avort, sarcina fiind prea avansata...Si va trebui sa intrerupa si scoala...CLASA A 4-A!!!!!
Ce dracu'?? Sa mor daca inteleg...OK...Esti in calduri si nu ai de cine sa ti-o freci? Pai ba ciobanule! Cum naiba sa te dai la babe sau la fetite de 10 ani??? Du-te dracului la o gagica buna, da-i una dupa cap, ameteste-o, forteaz-o si violeaz-o pe aia, ca macar ai cu ce te lauda...Parca-l vad intre baietasii lui:"Ma, am pompat aseara in ţaţa Floarea de i-a sarit proteza!". Sau du-te la o oaie sau o capra, ca opune mai putina rezistenta...Sau foloseste-ti naibii degetul opozabil si masturbeaza-te...
In munca mea de zi cu zi, ma confrunt foarte des (dar foarte des, nici nu va puteti inchipui) cu tot felul de produse furate (ambalaje goale, seturi incomplete)...Au ajuns sa fure odorizanti auto care costa 1.29 lei!!!!! Sa risti inchisoarea pentru zece mii de lei!!! Cat de disperat tre sa fii? Si apoi ii auzi nemultumiti ca fac puscarie intre 6 luni si 3 ani pentru ca au furat un pix...Sa fie bucurosi!!! Este o pedeapsa prea usoara!!! As fi de acord fara sa clipesc cu o lege care sa prevada taierea unei maini, deget dupa deget, pentru cel prins ca fura...Sau taierea "cocoselului" pentru violatori...Fac parnaie si apoi cand ies, revin la indeletnicirile pe care le cunosc...Daca ar fi mutilati, s-ar gandi, cu siguranta de doua ori inainte sa faca ceva rau...Sau sa fie angajati la inchisoare homosexuali profesionisti, cu un libidou cat mai mare si cu tendinte spre perversitate...Si neaparat pe la 1.90 si 110 kile...Sa vad, mai risca sa faca puscarie cineva?
Pe bune, oare sotul Romanitei Iovan nu poate fi clonat?

Mai intereseaza pe cineva natura?

Se pare ca setea omului pentru petrol e nestavilita si ca pentru obtinerea lui, oamenii sunt in stare sa faca orice. Pentru ca banul e cel mai important. Ce conteaza natura? Da-o-n ma-sa. La ce ne trebuie aer curat? La ce ne trebuie atatia copaci, atata gheata, atatea animale, cand putem avea petrol, benzina, masini, pacura, fum, CET-uri,ploi acide, seceta, resurse de apa limitate, cancere peste cancere.
Tocmai am citit aici ca SUA (da, acest maret stat, acesti zei, acesti sugatori de mel si de resurse planetare) au autorizat pe nu-stiu-ce companie petroliera sa exploateze niste depozite de petrol din Alaska. Dar asta e la ordine zilei. De ce e atat de neobisnuit? Pentru ca, daca in curs de 5 ani angajatii companiei ranesc "din greseala" ursi polari sau morse, compania nu va fi trasa la raspundere. Eii, nu-i asa ca-i tare? Cel mai tare frate. Adica, la ce ne trebuie ursi si morse? N-avem destule sau ce?

Dupa ce ca au varsat atata sange omenesc pentru petrolul lor nenorocit, dupa ce ca au invadat Irakul fara motiv, doar pentru petrol, acu is pe cale sa invadeze Iranul, din acelasi motiv. Pentru ca lor li se cam termina petrolul si cauta in alta parte ca sa-si puna cetateanul american curu gras in SUV-ul de 4 tone care consuma 20 de litri de bezina la suta de km sa mearga 100 de metri de la ei de-acasa la supermarketul de hamburgeri. Ce conteaza acolo cativa ursi?

Sunt atatea tehnologii care folosesc resurse regenerabile, sunt atatea brvete de motore nepoluante dar nu sunt folosite pentru ca nu sunt profitabile. Nu aduc bani. In schimb petrolul baga miliarde de dolari in buzunarele catorva oameni.
Cine are reursele de petrol controleaza banii si implicit lumea.

Despre poluare si surse regenerabile de energie voi vorbi si alte dati. Pana atunci voi pune o poza pe care am mai pus-o si care mi se pare geniala.

marți, 17 iunie 2008

Yeti de Romania

Stiti ca aproape fiecare tara are cate un animal misterios care terorizeaza sate intregi si nimeni nu stie ce e? Un fel de New Jersey Devil, Yeti, Bigfoot, Mokele-Mbembe, Chuppacabra si tot neamul lor.
In fine, are si Romania animalul ei. Pana nu demult se credea ca e doar un mit. Asta pana cand a fost fotografiat(a) pe drumul de la barlog la birtul obstesc.
Specialistii sunt nedumeriti de aceasta faptura si se feresc sa o incadreze intr-o anumita categorie. Inca nu se stie daca in poza e un el sau o ea.
Si acum, ca sa nu mai prelungim suspansul , iat-o/iata-l:








Via Ariciu ;)

Later edit: pozele au aparut si pe pitzipoanca dar eu le am direct de la sursa. Mie mi le-a trimis un prieten (pozele is facute de sora lui) si apoi am aflat ca sunt si pe acel site.
Vreau sa clarific un lucru: aici n-o sa vedeti materiale plagiate si daca e sa folosim materiale de pe alte site-uri o sa dam si link.

sâmbătă, 14 iunie 2008

Visul unei nopti de vara

Mai tineti minte ce ziceam de politistii comunitari? Ei bine, aseara, visul meu s-a indeplinit. M-a bagat si pe mine in seama o patrula de d'astia. (Da da, chiar mi s-a intamplat. Nici acum nu-mi vine sa cred, sunt asa de emotionat..) Dar, sa o iau cu inceputul.
Am iesit pe la vreo 12 prin parc prin Copou cu niste cineva. La un moment dat, am ajuns la un parc pentru copii (d'ala special amenajat cu tot felul de utilaje si echipamente de tortura) si m-am pus intr-un leagan. Bineinteles ca m-au ginit baietii cu sapca si cu fosfor si m-au atentionat ca nu e voie si ca pot sa fac buba. Eu de ce sa tac? Nici nu mai stiu ce am zis (nimic vulgar sau jignitor la adresa lor) ca s-a ofticat ala mai sef de felul lui si a scos - ghici ce ? PIXUL si O FOAIE. Am zis stai sa vezi ca asta nu si-a facut tema pentru a doua zi la scoala, ne-a vazut pe noi si ne pune sa i-o facem. N-a fost sa fie. Mi-a cerut sa-i dau numele, adresa, facultatea, raspunsul la o ghicitoare care-l framanta de ceva vreme, solutia la un rebus si adresa mea de haifaiv. In timp ce aseza pe hartie imensa cantitate de informatie, scarpinandu-se des dupa ureche si bagand pixul in gura mai des decat rateaza Mutu, in speranta ca-si va aminti cum se face litera cutare, eu ma gandeam ca ia uite ma ca nu au dreptate aia care spun ca politistii comunitari nu stie sa scrie. Scria cu greutate, e adevarat (se cunostea pe fata lui ca si-a inchis jumate din procesele vitale ca sa nu faca vreun scurt, ceva) dar, SCRIA. Si uite asa s-a mai demolat un mit.
Deci da, acum sunt infractor cu acte in regula. Pe de o parte ma simt asa de mandru, dar pe de alta parte, asa de rusinat... Da-ti seama ca nu pot sa ma laud ca m-a avertizat politia DOAR pentru ca ma dadeam in leagan. E rusinos...

vineri, 13 iunie 2008

13 iunie 1990

Azi s-au facut 19 ani de cand bunicuta politicii romanesti, acest vesnic aparator al poporului, acest luptator al natiunii romanesti, acest sugator de pula sovietica, ramolit si stafidit, aceasta adevarata masina de eliberat besini in atmosfera, Ion "Tovarasul" Iliescu featuring Petre Roman a facut cel mai mare bine pentru aceasta tara - a eliberat-o de golani.
Tot ce vroiau acei studenti era sa se aplice punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, punct 8 care zice cam asa: "Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti candidatura la functia de presedinte al tarii..."
Deci Iliescu nu ar fi avut voie sa candideze la presedentia tarii. Sigur, ti-ai gasit!
Si ce s-a gandit dom' tovaras? Sa-i cheme pe mineri sa le dea o lectie acelor studenti care-si sustineau punctul de vedere (in cazul de fata - punctul 8). Ce a iesit, se stie; aici puteti gasi detalii.

Iliescu nu a vrut niciodata sa schimbe regimul comunist cu capitalismul occidental (bleahh, ma urinez pe capitalismul lor). El a vrut doar sa-l dea la o parte pe nea' Nicu si sa se declare dictator. Numai ca nu prea i-a iesit pasenta. Cand a vazut ca poporul este multi si ca poporul vrea democratie a schimbat putin foaia. A zis gata coaie, bagam si la bajeti democratie ca se poarta.
Da' si nea Petrica a vrut sa se faca presedinte numai ca cererea lui a fost respinsa.
Bineinteles ca a iesit Iliescu presedinte si a adus tara asta pe culmile gloriei, unde se afla si astazi.

Eu ii doresc multa sanatate si moarte cat mai dureroasa (si prelungita daca se poate).

miercuri, 11 iunie 2008

Ultimele şforţări intelectualo-mintale

Ultimele zile am fost ocupat. Mie imi place sa spun ca am scris cu spor si voiosie la o lucrare oarecare. Si scriind eu de zor la mai-sus-numita lucrare am incepat sa vad lumea altfel. Am inceput sa deschid ochii si sa vad detaliile. bleah...

- ultimele zile am mancat numai lactate. Nu stiu inca daca e de bine sau de rau. Chiar acum, in timp ce scriu, sorb(esc/ez) dintr-o cana cu lapte

- hartia igienica devine din ce in ce mai putina pe sul si din ce in ce mai scumpa. Care-i faza?

- de ce e hartia igienica roz?

- de ce i se zice "hartie igienica"? Pentru ca nu e igienica deloc. Nu e sterilizata, nici pasteurizata

- de ce nu mai au inghetata de care imi place mie la magazin? (eu continui sa cred ca e o conspiratie la adresa mea)

- in momentul asta is 3j'de grade in Iasi. Eu nu functionez bine la temperaturi din astea. Ma stric

- de ce imi vine sa fac orice altceva decat sa scriu la lucrarea al carui nume nu se pomeneste? (cine a vazut The Village?)

- toata lumea care raspunde la telefon incepe prin a-i spune persoanei cu care vorbeste unde se afla. In maxi, in tren, is pe drum, in autobuz, pe scari, in camera, pe buda...povestea continua

- polititstii comunitari CHIAR SUNT prosti

- voor mij een pintje, alstublieft!

- as fi ucis aseara pentru o bere da' mi-a fost prea sila sa-mi misc hoitul pana la magazin

- am ajuns sa ascult pana la epuizare pisele cantate de Pantera, Iron Maiden, Black Sabbath, Jimi Hendrix, Megadeth. De asta nu ma plang

- nu mai vreau caldura

Acestea fiind zise, ma reapuc mai mult sau mai putin cu placere de l*cenţă.

Later edit: I would like to say hello to my little friend The Snail from the U.S.

miercuri, 4 iunie 2008

Ce timing si ce precizie!!!

Eram intr-o zi cu baietii la un baschet...Jucam impotriva celor de la celalalt liceu. Atmosfera incendiara...Eram in defensiva, cand vad la un moment dat un copil din tribune alergand pe margine...Apoi am vazut ca se indreapta spre iesire...Probabil se plictisise...Pai cum ma, noi facem aici spectacol si tu pleci??!! Ia treci incoa!...Ce aveti ma, toti, de v-ati pus mainile in cap???

marți, 3 iunie 2008

Romania e o tara frumoasa...Pacat ca e locuita...

Na....uite ca a plecat bucuresteanul...in sfarsit...Problema e ca urmatorul invitat de pe lista, SEXAGENARUL, e plecat pana la cimitir...Speram ca nu definitiv...Asa ca o sa vorbim putin despre...ia sa vad daca ghiciti...va dau indicii: luna august, masini cu numere straine, fite cat cuprinde....Asa-i! Vorbim despre romano-rromano-italo-spano-germano-belgienii nostri, care an de an ne umplu strazile cu aere europene...
De data asta voi face altfel...Preambulul l-am facut eu, textul principal il va scrie un prieten care sta temporar in Spania (si la a carui sugestie l-am invitat pe "subiectul" nostru in camera), de aceea textul cu pricina il veti gasi la Comentarii, iar noi (eu, Adi si voi) vom completa...Asa ca...(*tobele*)...Doamnelor si Domnilor...

Episaud sri
EURROMANUL